Bewegen

Kinderen spelen graag. Bewegen en sporten is gezond en ontspannend. Jouw kind ontmoet dan ook andere kinderen en maakt vriendjes. Dat kan in een speeltuin of bij een vereniging. Ik vertel waar jouw kind kan bewegen in de buurt.

Veiligheid

Iedereen moet zich veilig en welkom voelen in de buurt Oud-Reeshof. Daar werken we hard aan. Voel jij je niet veilig, twijfel je aan je veiligheid of heb je er vragen over? Dan zijn er personen, organisaties en verenigingen die je helpen. Ik zet ze voor je op een rijtje. 

Gezondheid

De gezondheid van jou en je kind is heel belangrijk. Zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Gaat het iets minder goed met de gezondheid, twijfel je aan jouw gezondheid of van je kind of heb je er vragen over? Dan is er in de buurt Oud-Reeshof hulp. Ik vertel waar je terechtkunt. 

Verantwoordelijkheid

Jij vertrouwt erop dat jouw kind verstandige en bewuste keuzes maakt. Zo leer je je kind om verantwoordelijkheid te nemen. En om goed voor zichzelf en een ander te zorgen. Dat leren kinderen al op de peuterspeelzaal, kinderopvang en school, maar in de buurt Oud-Reeshof zijn organisaties die je kunnen helpen met dit onderwerp. Niet iedereen weet dat deze organisaties bestaan. Daarom lees je ze hieronder.

Ontwikkelen

In de buurt Oud-Reeshof zijn er veel plekken waar kinderen kennis en talenten kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld in speeltuinen, op peuterspeelzalen, peuteropvang, kinderdagverblijven en basisscholen. Ik som ze op. 

Respecteren

Het is belangrijk om elkaar te respecteren. Jouw kind wil serieus genomen worden. Het wil betrokken zijn bij het maken van keuzes. Ik vertel welke personen, organisaties en verenigingen in Oud-Reeshof jou hierbij helpen. 

Erbij horen

In de buurt Oud-Reeshof hoort iedereen erbij. Iedereen verdient gelijke kansen. Dat kan anders voor je voelen. Daarom zijn er in Oud-Reeshof personen, organisaties en verenigingen die je helpen. Daar vertel ik alles over. 

Met liefde verzorgen

Als ouder of verzorger doe je alles voor de beste verzorging van je kind. Soms heb je daar extra vragen over. Of lukt het niet om alleen jouw kind met liefde te verzorgen. In de buurt Oud-Reeshof zijn er personen, organisaties en verenigingen die je daarbij helpen. Ik vertel er meer over.